Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita de lucru a primarului general interimar la Î.M. Regia „Exdrupo”

   2124

Primarul general interimar, Adrian Talmaci, a inspectat astăzi parcul auto al Î.M. Regia de exploatare a drumurilor şi podurilor „Exdrupo".

Edilul-șef al capitalei s-a documentat despre situația tehnico-materială a întreprinderii, starea tehnicii specializate din dotare, precum și de gradul de pregătire pentru intervenţiile pe străzi în perioada de iarnă.

Directorul Î.M. Regia „Exdrupo", Marcel Zastânceanu, l-a informat pe Primarul General interimar şi pe şeful Direcţiei generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie, Adrian Boldurescu, că din cele 28 de utilajele dotate cu plug și perie folosite la deszăpezire, 6 unități sunt în reparație, astfel că autospecialele vor fi pregătite, în timp util, pentru intervenția de iarnă.

La rândul său, Adrian Talmaci a solicitat conducerii întreprinderii să asigure întreținerea drumurilor din municipiu în perioada rece, la un nivel înalt, chiar dacă tehnica din dotare a rămas aceeaşi, iar pentru a face față situațiilor problematice, la necesitate, să fie contractate utilaje suplimentare.

Pentru buna desfășurare a traficului rutier pe străzile din municipiu pe timp de iarnă, Î.M. „Exdrupo" a stocat până în prezent circa 9,5 mii tone de material antiderapant, sare şi nisip, din necesarul de 15 mii tone, care vor fi utilizate pentru intervenții străzile din municipiul Chişinău.

În prezent, Regia „Exdrupo" are în dotare 75 de autospeciale.