• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Finalizarea lucrărilor de reparație a străzii Studenților

  Finalizarea lucrărilor de reparație a străzii Studenților

   06.09.2019 17:53    325 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de reparație a străzii Studenților, în perimetrul str. N. Dimo și str. M. Sadoveanu, au fost finalizate. Intervenția pe artera menționată s-a desfășurat pe parcursul lunii august, a. c., în perioada de referință fiind reabilitați circa 11 000 metri pătrați de drum. Costul lucrărilor este de 4, 962 milioane de lei.

  Lucrările au constat în lărgirea și asfaltarea părții carosabile, precum și montarea bordurilor.

  Reabilitarea străzii Studenților se înscrie în Programul municipal de întreținere a drumurilor, iar lucrările au fost îndeplinite de Î.M. „Exdrupo". E de menționat că pe partea dreaptă a drumului, în direcția spre sectorul Ciocana, vor fi amenajate trotuare. De asemenea, strada Studenților este iluminată și semaforizată la intersecția cu str. N. Dimo.

  Administrația publică locală Chișinău face apel către automobiliști de a utiliza, în orele de vârf, dimineața și seara, tronsonul str. M. Sadoveanu - str. N. Dimo, pentru a decongestiona traficul pe str. A. Russo, care face legătura între sectoarele Ciocana și Râșcani.

  În prezent mai sunt în reparație străzile: Socoleni, N. Zelinski, C. Vârnav. Pe parcursul verii au fost reabilitate străzile: Ialoveni, V. Scutari, E. Coca, bd. Traian și str. P. Rareș.

  Acestea sunt parte a Programului municipal 2019 de reabilitare a infrastructurii rutiere de pe 10 străzi din capitală, iar bugetul prevăzut în acest scop este de 36 mil. de lei.