Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizită de lucru a Primarului General interimar la Î.M. „Grădina Dendrologică"

   2159

Primarul General interimar, Adrian Talmaci, a întreprins marți o vizită de lucru la Întreprinderea municipală „Grădina Dendrologică" din sectorul Buiucani. Pe parcursul anului curent, aici a fost amenajată o zonă de odihnă, precum și noi compoziții florale.

Adrian Talmaci s-a arătat mulțumit de calitatea lucrărilor de amenajare a „Grădinii Eternității" - o zonă modernă, recent amenajată, pentru vizitatorii Parcului Dendrariu. Spațiul public are o suprafață de 1,6 ha și este conceput și amenajat în manieră clasică, cu trei fântâni arteziene, care vor fi puse în funcțiune din luna octombrie, a.c. Costul proiectului este de 6 mil. lei, surse alocate din bugetul municipal.

De asemenea, pe parcursul anului 2019, pe teritoriul zonei de odihnă a fost amenajată  compoziția „Rozariu 2", unde au fost plantați 3000 de trandafiri. Spațiul de referință este o continuare a unei compoziții amenajate anterior și include plante florale, arbori și arbuști coniferi, pe o suprafață de 40 ari. Costul lucrărilor este 48 mii lei, surse alocate din bugetul municipal.

Potrivit directorului Î.M. „Grădina Dendrologică", Ion Uzun, pentru anul viitor sunt planificate lucrări de amenajare în pavaj a aleilor pietonale și instalarea iluminatului nocturn, ceea ce va permite prelungirea programului de activitate al zonei de odihnă. Totodată, pentru confortul vizitatorilor urmează să fie amenajată o nouă intrare în parc, din strada V. Lupu.

În context, Edilul capitalei a solicitat administrației Î.M. „Grădina Dendrologică" renovarea grupurilor sanitare existente și instalarea WC - lor moderne, după modelul Parcului „Alunelul" din capitală.