• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Finalizarea lucrărilor de reconstrucție a havuzului din preajma Parcului „Valea Trandafirilor"

  Finalizarea lucrărilor de reconstrucție a havuzului din preajma Parcului „Valea Trandafirilor"

   22.08.2019 18:47    714 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de reconstrucție a havuzului din preajma Parcului „Valea Trandafirilor", sectorul Botanica au fost finalizate. Costul proiectului este de 5,6 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

  Reconstrucția fântânii arteziene este parte a Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor". Astfel, după renovare, noul obiectiv a devenit unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

  De asemenea, au fost desfășurate lucrări de reamenajare a zonei aferente fântânii arteziene. S-a instalat iluminatul nocturn, mobilierul urban și un teren de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a obiectivului. Tot aici, au fost reabilitate zonele verzi din preajmă și terenul adiacent, s-a renovat căile de acces spre havuz, precum și infrastructura specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant. 

  Lucrările de reconstrucție a fântânii arteziene din Parcul „Valea Trandafirilor" au început în luna martie 2019, iar inaugurarea obiectivului este planificată pentru data de 25 august 2019, ora 20:00.