Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea a 3 terenuri de minifotbal în curțile de blocuri

   2329

Primăria municipiului Chişinău informează că 3 terenuri noi de minifotbal au fost recent amenajate pe str. Miron Costin, 10, bd. Mircea cel Bătrân, 22/1 și respectiv bd. Mircea cel Bătrân, 58.

Terenurile sunt amplasate în preajma blocurilor de locuit din sectoarele Râșcani și  Ciocana și au fost reabilitate pin intermediul Proiectului municipal de amenajare a terenurilor sportive, pentru anul 2019.

Primele 2 obiective de acest au fost deschise pentru cetățeni în luna iunie a.c., în cartierul Telecentru și sectorul Botanica. Lucrările pentru reabilitarea obiectivelor au început în octombrie, anul trecut. Costul lucrărilor pentru amenajarea a 5 terenuri de sport este de 4,1 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal.

Adresele pentru reabilitarea terenurilor de fotbal: bd. Cuza-Vodă 45/2, str. Academiei 9/1, bd. Mircea cel Bătrân 58, bd. Mircea cel Bătrân 22/1și str. Miron Costin 10 au fost selectate de Consiliul municipal Chișinău, fiind decis ca modernizarea să înceapă de la obiectivele aflate în stare deplorabilă.

Obiectivele reabilitate sunt finisate cu gazon artificial multisport sau suprafață moale solidă; au împrejmuire perimetrală a terenului cu stâlpi metalici și panouri de gard zincat, precum și instalații de iluminat nocturn. Acestea sunt prevăzute pentru minifotbal și baschet, dar pot fi utilizate și pentru jocul de volei, la amplasarea unei plase.

Menționăm că pe parcursul anului curent, în total vor fi amenajate 10 terenuri de minifotbal.