• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Desfășurarea lucrărilor de reabilitare a căilor de acces în curțile de blocuri din sectoarele capitalei

  Desfășurarea lucrărilor de reabilitare a căilor de acces în curțile de blocuri din sectoarele capitalei

   15.08.2019 17:08    431 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că în prezent sunt finalizate lucrările de reabilitare a căilor de acces în curțile de blocuri pe adresele: str. Belgrad, 17-21, str. C. Brâncuși, 146, str. Independenței 32/2, 34/1 (sect. Botanica) și pe str. Ion și Doina Aldea Teodorovici, 10 - 19 (sect. Buiucani).

  Intervențiile în cartiere s-au desfășurat în perioada: 17 iunie - 09 august, a.c., și au constat în așternerea unui nou strat de asfalt pe drumurile de acces și trotuare, schimbarea bordurilor și amenajarea teritoriilor.

  De asemenea, în perioada curentă, sunt în desfășurare lucrări similare pe mai multe adrese din sectoarele Râșcani, Ciocana și Centru ale capitalei. Acestea sunt parte a Programului municipal  de reabilitare a drumurilor de acces din intercartiere pe anul 2019.

  Lucrările de reparație sunt executate de către doi subantreprenori (S.A „Edilitate" și  S.R.L. „Nouconst"), contractați în bază de concurs, de către  Î.M. Regia „Exdrupo". 

  Volumul total al lucrărilor planificate pentru anul curent este de 60 mii m², iar în acest sens, în bugetul municipal au fost prevăzuți 20 de milioane de lei.