• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Lucrările privind amenajarea a 2 spații de agrement în sectorul Ciocana

  Lucrările privind amenajarea a 2 spații de agrement în sectorul Ciocana

   12.08.2019 18:58    394 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că proiectele de reabilitare a spațiilor publice din sectorul Ciocana, scuarul din str. Maria Drăgan și respectiv, cel din bd. Mircea cel Bătrân, 29 se află în stadii avansate de realizare.

  Astfel, inițiativa privind scuarul din str. Maria Drăgan cu vedere panoramică asupra orașului are un grad de realizare de 70%. Aici a fost instalată balustrada, pe o lungime de 200m și amenajat pavajul pe întreaga suprafață a viitoarei zone de agrement. În prezent se desfășoară lucrări de pavare pe spațiile unde urmează a fi instalate locurile de joacă pentru copii. Acțiunile se desfășoară conform graficului aprobat.

  Amintim că reabilitarea scuarului din str. Maria Drăgan presupune valorificarea unui spațiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra orașului. Proiectul constă în amenajarea zonei pietonale și a spațiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea vor fi instalate 2 terenuri de joacă pentru copii și amenajate parcări auto.

  Termenul de realizare a obiectivului este finele lunii august, a.c., iar costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 3 milioane de lei.

  De asemenea, este în desfășurare și proiectul de amenajare a scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29. Aici au fost delimitate aleile pietonale și se lucrează la aplicarea pavajului.

  Reabilitarea zonei presupune de asemenea, instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban, precum și un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare al proiectului este de 60%, iar termenul de finalizare al acestuia este finele lunii august, a.c. Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 mil. lei. Spațiul  public are o suprafață de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

  Menționăm că amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat on-line.