• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Pe 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe imobil 2019

  Pe 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe imobil 2019

   12.08.2019 14:21    306 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că  la 15 august 2019 expiră primul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare, conform art. 282 alin. (1) din Codul fiscal.

  Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, instituții bancare; prin serviciul guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md sau prin: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx cu log-ările semnăturii digitale/mobile.

  Scutirea la impozitul pe imobil se acordă persoanelor de vârstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal, conform Anexei (380 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării a imobilului - domiciliu).

  La expirarea termenelor de plată, în cazul neachitării benevole a impozitului dat, obligația fiscală restantă va fi încasată, în mod forțat, prin intermediul executării silite.

  Cetățenii care admit restanțe la plata impozitului pe bunurile imobiliare, pot fi sancționați prin penalități, măsuri de executare silită, inclusiv prin sechestrarea bunurilor private (conform prevederilor art. 228 din Codul fiscal).

  Pentru mai multe informații, contribuabilii se pot adresa la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).

  Notificăm, de asemenea, că, pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal,  Avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcției, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.