• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reabilitarea scuarului din str. G. Coșbuc, sectorul Râșcani

  Reabilitarea scuarului din str. G. Coșbuc, sectorul Râșcani

   30.07.2019 18:45    424 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că în prezent se desfășoară lucrări de reamenajare a scuarului din str. G. Coșbuc, sectorul Râșcani al capitalei.

  Proiectul constă în reabilitarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, în zonă va fi amenajat un teren de joacă pentru copii, parcări pentru biciclete și vor fi montate cișmele.

  Pe șantier sunt  deja instalate rețelele subterane pentru iluminatul public, precum și cele de irigare. De asemenea este amenajat pavajul drumului din vecinătatea scuarului. În paralel este confecționat mobilierul urban și coșurile de gunoi. Lucrările preconizate sunt realizate în volum de 50% din necesar, astfel că finalizarea proiectului este prevăzută pentru luna august, a.c.

  Concepția de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul", parte a Acordului trilateral între orașele Mannheim - Chișinău - Cernăuți.

  Proiectul de execuție a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ" și AO „Centru de urbanism", care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 - 29 octombrie 2018.

  Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

  Menționăm că inițiativa de reamenajare a scuarului din str. George Coșbuc este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim - Chișinău - Cernăuți, ce presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.