• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Prelungirea concursului privind decorarea pasajului subteran din bd. C. Negruzzi

  Prelungirea concursului privind decorarea pasajului subteran din bd. C. Negruzzi

   30.07.2019 17:04    433 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău anunță despre extinderea termenului de desfășurare a Concursului pentru decorarea cu picturi murale a galeriei pasajului subteran din bd. Constantin Negruzzi 10/1, sectorul Centru al capitalei, cu o săptămână: de la 31 iulie până la 07 august 2019.

  Astfel, Administrația publică locală Chișinău oferă posibilitatea celor care deja au aplicat la concurs să-și completeze dosarul depus, conform Regulamentului stabilit, precum și altor candidați interesați de a se înscrie în competiție și de a contribui la promovarea valorilor estetice ale Capitalei.

  La concurs sunt invitați să participe artiști de profilul: arte vizuale, pictură de șevalet (pânză), pictură murală, design grafic, ilustratori, graffitieri, artiști 3D, precum și profesori și studenți ai instituțiilor de profil din capitală.

  Inițiativa are drept scop promovarea artiștilor autohtoni (locali) și oferirea unei platforme pentru manifestare artistică, implicarea artiștilor plastici la revitalizarea pasajului pietonal, pentru atragerea turiștilor și a oaspeților capitalei; sensibilizarea cetățenilor privind traversarea regulamentară a străzii; aprecierea libertății de creaţie în promovarea culturii și a valorilor estetice ale Chișinăului.

  Schițele prezentate trebuie să reprezinte creația proprie a autorului și să corespundă parametrilor și coloristicii actuale a pereților din pasajul subteran.

  Lucrările înaintate pentru concurs trebuie să se încadreze în genurile abordate:

  • compoziție realistă sau simbolică;
  • compoziție grafică;
  • compoziție decorativă;
  • compoziție cu personaje;
  • portrete.

  Schițele propuse pentru concurs, realizate în format electronic sau pe orice alt tip de suport, la discreția autorului, în conformitate cu desfășurata pereților, vor fi expediate la adresa de e-mail: primaria@pmc.md, cu mențiunea "Caractere urbane".

  Termenul-limită pentru prezentarea lucrărilor este 07 august 2019

  Materialele depuse la concurs vor fi evaluate de o Comisie municipală de selectare a concepției de proiect, care ulterior va desemna câștigătorii.

  Executarea picturilor în pasajul pietonal subteran este prevăzută pentru 26-30 august 2019.

  Persoanele interesate sunt chemate să ia cunoștință de Regulamentul Concursului și de Ghidul pentru participanți