• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Lucrările de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" sunt la etapa de finalizare

  Lucrările de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" sunt la etapa de finalizare

   19.07.2019 17:53    535 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de reconstrucție a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" se află în stadiul de finalizare. Obiectivul este realizat în proporție de 95 la sută, iar termenul de executare a proiectului, conform calendarului aprobat, este finele lunii iulie, a.c.

  În acest context, vineri, 19 iulie a.c., serviciile municipale de profil, responsabile de implementarea proiectului, au inspectat șantierul de reconstrucție a scării, pentru a verifica gradul de realizare, precum și calitatea lucrărilor aflate în desfășurare.

  În prezent sunt montate ultimele plăci de granit pe pereții de sprijin, în partea inferioară a scării; are loc amenajarea căilor secundare de acces spre scară, precum și montarea corpurilor de iluminat pe bază de LED, de-a lungul construcției.

  De asemenea, sunt în desfășurare lucrările la Scuarul dedicat eroilor MAI căzuți la datorie, obiectiv amplasat în josul scării de granit. Proiectul este realizat de Pretura Centru, iar termenul de realizare este sfârșitul lunii august a.c.

  Reconstrucția scării de granit a fost posibilă datorită unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1, municipiul Bucureşti, România. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane lei, suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcției.

  Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au început în luna mai 2018, iar termenul de finalizare este luna iulie, a.c. Inaugurarea scărilor și a scuarului este planificată pentru data de 31 august 2019.