• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Un grup de elevi din capitală vor participa la Olimpiada Internațională Școlară de la Moscova

  Un grup de elevi din capitală vor participa la Olimpiada Internațională Școlară de la Moscova

   12.07.2019 12:01    350 Accesări    

  Un grup de 8 elevi din instituțiile preuniversitare din municipiul Chișinău vor participa la cea de-a IV-a ediție a „International Olympiad of Metropolises" care se va desfășura în perioada: 01 - 06 septembrie 2019, la Moscova, Rusia.

  Capitala rusă găzduiește anual competiția școlară de talie mondială, la care participă echipe de copii cu vârste de 14-18 ani, la 4 discipline școlare: matematică, informatică, chimie și fizică.

  O invitație de participare în acest sens, a fost adresată Administrației publice locale Chișinău în cadrul unei întrevederi a Primarului general interimar, Adrian Talmaci, cu reprezentanți ai Ambasadei Rusiei la Chișinău și ai Centrului Rus de Cultură și Știință din Republica Moldova.

  De asemenea, în cadrul discuțiilor, părțile și-au arătat disponibilitatea pentru extinderea cooperării în domeniul educației și culturii, inclusiv prin proiecte de dezvoltare profesională și schimb de experiență.

  Menționăm că în zilele: 01-06 septembrie, a.c., la Moscova se va desfășura și Conferința Internațională a managerilor din domeniul educației, eveniment la care vor participa și reprezentanți ai subdiviziunii municipale de profil.