• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  O delegație din orașul Xi-An, China, în vizită la Primăria Chișinău

  O delegație din orașul Xi-An, China, în vizită la Primăria Chișinău

   11.07.2019 16:15    358 Accesări    

  Primarul general interimar, Adrian Talmaci a primit joi în vizită la Primărie o delegație din orașul chinez Xi-An, cu care Chișinăul are semnat un acord de colaborare (1997). La eveniment au participat consilieri municipali, șefi de subdiviziuni structurale, directori de instituții medico-sanitare publice etc.

  Reuniunea a fost organizată cu susținerea Camerei de Comerț Moldo-Chineză.

  Primarul general interimar, Adrian Talmaci și-a exprimat speranța că întâlnirea dintre părți va pune bazele unor colaborări reciproc-avantajoase, din care să obțină beneficii orașele Chișinău și Xi-an. De asemenea, edilul-șef i-a invitat pe oaspeți să participe la sărbătorile: Ziua Vinului și Hramul Chișinăului.

  De cealaltă parte, delegația chineză și-a arătat disponibilitatea de a colabora cu municipalitatea pe diverse domenii: educație, asistență medicală, tehnologii avansate, comerț, industrie etc.

  Xi-an este unul dintre cele mai mari centre administrative din Nord - Vestul Chinei, cu o suprafață de 10 mii km² și 12 milioane de locuitori. Orașul este cunoscut drept un centru de cercetare, știință, tehnică, tehnologii avansate, comercial-economic, științifico-tehnic, precum și turistic.