Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reparație a drumurilor și curților de blocuri din orașul Chișinău

   2169

Primarul General interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, alături de șefii serviciilor de profil, a inspectat astăzi lucrările de reparație a drumurilor din capitală, pe anumite adrese incluse în Programul anual de reabilitare a 11 străzi.

Regia „Exdrupo" a început intervenția curentă pe străzi luni, 17 iunie a.c., și constă în amenajarea trotuarelor și bordurilor pe anumite tronsoane, după care sunt executate lucrări de asfaltare a părții carosabile. Primele 3 artere care au intrat în reparație sunt str. Scutari, sectorul Botanica, str. Ialoveni, sectorul Centru și str. E. Coca din sectorul Buiucani.

Conform calendarului de execuție a lucrărilor, serviciile municipale de profil urmează să reabiliteze circa 83 de mii m² de drum timp de 3 luni.

Bugetul alocat pentru intervenția pe străzi este de 36 milioane de lei, iar lucrările constau în frezarea și asfaltarea integrală a stratului de uzură, precum și reabilitarea trotuarelor și a bordurilor. Lucrările pe cele 11 străzi vor fi executate de Î.M. Regia „Exdrupo".

Edilul-șef a verificat lucrul drumarilor de pe str. Ialoveni, str. E. Coca, precum și din câteva curți de blocuri de pe str. Doina și Ion Aldea Teodorovici, str. M. Sadoveanu și str. Belgrad.

Ruslan Codreanu a ținut să remarce că în microcartierul str. Doina și Ion Aldea Teodorovici nr. 10 - 19, cu o suprafață de 6 mii metri pătrați, nu s-a intervenit cu reparații de zeci de ani, astfel că situația a devenit destul de dezastruoasă. Costul lucrărilor în cartierul respectiv este de 2 milioane de lei. O echipă de 25 de muncitori de la SA „Edilitate" are de lucru pentru 3 săptămâni. „Suntem gata să lucrăm intens, zi și noapte, pentru că am început activitatea în mai multe curți de blocuri. Se lucrează în fiecare sector, fie Regia „Exrupo", SA „Edilitate" sau agenți economici subcontractați", a spus primarul general interimar.

Volumul total al lucrărilor planificate pentru curțile de bloc este de 60 mii m², iar în acest sens, în bugetul municipal au fost prevăzuți 20 de milioane de lei. Lucrările de reparație sunt executate de către doi subantreprenori (S.A „Edilitate" și  S.R.L. „Nouconst"), contractați în bază de concurs, de către  Î.M. Regia „Exdrupo".