• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Concert de Ziua internațională a muzicii

  Concert de Ziua internațională a muzicii

   19.06.2019    204 Accesări    

  Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chişinău organizează pe 21 iunie 2019, ora 14.00, un spectacol de muzică cu participarea artiștilor autohtoni, ce se va desfășura în scuarul Teatrului de păpuși „Licurici" (str. 31 August 1989, 121). Evenimentul este prilejuit de sărbătoarea europeană: Ziua Internațională a Muzicii, marcată anual pe 21 iunie.   

  În program vor evolua: Orchestra municipală de muzică populară, condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov, Ansamblul „Plăieșii", conducător artistic - Nicolae Gribincea, formația „Megapolis", precum și interpreții: Roxana, Serge Kuzenkoff, Carolina Gorun etc.

  Spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu diverse genuri de muzică, apreciind astfel efortul muzical al artiștilor.

  Celebrată în Franța începând din 1982, Ziua Internațională a Muzicii a devenit o sărbătoare europeană din 1985, pentru ca mai apoi să fie îmbrăţişată şi de state de pe alte continente.

  În această zi sunt promovate toate genurile artei muzicale, evoluția culturală a comunităților. Evenimente festive sunt organizate în peste 700 de oraşe din 120 de ţări de pe glob. Artiști solo, trupe, orchestre, coruri și diferiți DJ susţin concerte gratuite în această zi.