Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință cu solicitanții de a organiza manifestații în centrul capitalei

   1291

Primăria municipiului Chişinău informează că administrația publică locală a organizat astăzi o ședință cu solicitanții de a face manifestații în data de 15 și 16 iunie, a.c., în mai multe spații din centrul Capitalei.

Ședința a fost organizată în baza prevederilor Legii privind întrunirile (art.11), care stipulează că: „dacă mai mulţi solicitanţi au depus declaraţii prealabile cu privire la organizarea unor întruniri în acelaşi loc şi în acelaşi timp, organul abilitat al autorităţii administraţiei publice locale organizează o şedinţă, cu participarea tuturor solicitanţilor, pentru a găsi soluţia potrivită privind desfăşurarea tuturor întrunirilor simultane".

Conform declarațiilor depuse de PL, PSRM, PDM, A.O. „Onoare, Demnitate și Patrie", Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției, autoritatea publică locală a fost notificată despre organizarea manifestațiilor în PMAN și alte locații din centrul Capitalei pentru data de 15 și 16 iunie.

În cadrul ședinței, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova au declarat că vor organiza sâmbătă și duminică, respectiv pe 15 și 16 iunie, manifestații în Piața Marii Adunări Naționale.

Totodată, duminică 16 iunie, un grup de deputați în Parlamentul Republicii Moldova vor organiza o manifestație sub formă de marș, care va începe de la Parcul „Alunelul", Calea Ieșilor, până în fața clădirii Parlamentului, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Reamintim că toate manifestațiile organizate în municipiul Chișinău se desfășoară în baza declarației depuse conform Legii cu privire la întruniri, iar Primăria Chișinău emite dispoziții pentru buna desfășurare a acestora.