Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea unei voliere noi pentru urșii de la Grădina Zoologică din Chișinău

   2108

Primăria municipiului Chișinău informează că în acest an, la Grădina Zoologică din capitală va fi amenajată o nouă volieră pentru urșii bruni, pentru a putea oferi condiții mai aproape de habitatul lor natural și un spațiu mai extins pentru animale.

Proiectul a fost realizat de Î.M. Institutul de Proiectări „ChișinăuProiect", iar costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 7,5 milioane de lei.

Voliera nouă va avea o suprafață de 6000 metri pătrați, mai mare decât ceea ce există în prezent la Grădina Zoologică pentru urși (cuști de 30 metri pătrați).

Proiectul prevede îngrădirea unui teren: cu copaci și altă vegetație, acces la sursă de apă, unde animalele sălbatice vor avea condiții mai apropiate de habitatul lor natural. De asemenea este prevăzută și o încăpere pentru iernarea urșilor.

Lucrările propriu-zise pe teren au început în săptămâna curentă, prin amenajarea landșaftului, iar termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru luna octombrie, a.c. Intervențiile cu utilizarea tehnicii speciale vor fi executate pe timp de noapte, de vreme ce ziua Grădina Zoologică are program pentru vizitatori.