Deschiderea a 4 grupe noi pentru instituționalizarea copiilor de vârstă preșcolară din sectorul Râșcani

   2940

Primăria municipiului Chişinău informează că din toamna anului curent, vor fi deschise 4 gupe noi de grădiniță pentru instituționalizarea a 100 de copii din sectorul Râșcani. Realizarea proiectului vine ca urmare a reorganizării Liceului Teoretic „Kiril și Metodiu", în Complex Educațional liceu-grădiniță, cu instruire în limba rusă.

Decizia autorităților municipale este motivată de numărul mare de solicitări pentru servicii de educație preșcolară, insuficiența locurilor în grădinițele din sector, cât și neutilizarea vreme de peste 10 ani a unui bloc de studii din cadrul liceului.

Pentru redeschiderea grupelor joi, 06 iunie, a.c., a fost dat startul lucrărilor de reparație capitală a blocului D al Liceului Teoretic „Kiril și Metodiu" din str. A. Hâjdeu, 72, care va fi reorganizat în grădiniță. Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 6,6 milioane de lei.

Lucrările de reabilitare a edificiului constau în replanificarea spațiilor, construcția grupurilor sanitare, reparația tavanelor și a pereților, schimbarea tâmplăriei și a rețelelor inginerești, precum și dotarea cu mobilier, amenajarea pavilioanelor și a terenului de joacă. Aceasta este cea de-a 5-a IET din capitală care urmează a fi redeschisă în a.c., și va avea o capacitate de 100 de locuri.

Menționăm că din data de 01.09.2019, Liceul Teoretic „Kiril și Metodiu" va fi reorganizat în Complex Educațional liceu-grădiniță „Kiril și Metodiu". Clădirea instituției a fost dată în exploatare în anul 1981 și constă din 3 blocuri de studii, cu o capacitate totală de circa 1600 locuri. Din anul 2009, doar două blocuri ale instituției sunt utilizate în procesul educațional.