• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Intervenția serviciilor municipale privind lichidarea consecințelor ploii torențiale de noaptea trecută

  Intervenția serviciilor municipale privind lichidarea consecințelor ploii torențiale de noaptea trecută

   03.06.2019 10:54    441 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că ploaia torențială de noaptea trecută a provocat un șir de situații problematice, precum: inundare de imobile, stopare temporară a circulației transportului public sau redirecționarea acestuia de la traseu (în dimineața zilei), din cauza acumulărilor de apă, înnămolirea drumurilor etc.

  Salvatorii și reprezentanții administrației publice locale s-au deplasat la fața locului pentru a remedia situația după averse și respectiv, de a evalua pagubele produse de ape.  

  Sectorul Buiucani a fost cel mai mult afectat de ploaie. Acolo s-au înregistrat 2 cazuri de inundații ale subsolurilor: la IET nr. 164 din str. N. Costin, 63/7 și IET nr. 183 din str. L. Deleanu 1/1. Totodată, la Gimnaziul nr. 86 s-a produs o pană de curent și a fost nevoie de intervenție promptă a specialiștilor pentru a nu fi afectat procesul instructiv-educativ în perioada examenelor.

  Pe str. Alba Iulia 23, a fost inundat etajul tehnic al blocului locativ, apa ajungând parțial și în unele apartamente de pe adresa respectivă.

  Pe strada Ion Creangă, aflată în reparație, materialele de construcție au fost duse de apă, îngreunând circulația transportului. Agentul economic responsabil de șantier a fost convocat pentru a curăța carosabilul și a aduce situația la normalitate.

  Acumulări de apă în urma averselor au mai fost înregistrate pe Calea Ieșilor, la sensul giratoriu, pe Calea Ieșilor, intersecție cu str. G. Iablocikin, str. Cornului. Drept urmare a fost afectată temporar circulația transportului public. Totodată, pe adresa str. Cornului 11, în preajma râulețului Durlești, din cauza acumulărilor de apă au fost inundat subsolul blocului.

  În sectorul Râșcani, pe str. Albișoara și str. Ioan Botezătorul, colț cu str. Albișoara, în preajma fabricii de mobilă „Viitorul" s-au produs acumulări de nămol, iar pe str. Al. Pușkin, acumulări de nisip.  

  Drumarii de la Î.M. „Exdrupo" au fost mobilizați în toate sectoarele, pentru a lichida situațiile problematice de pe străzi.

  Cetățenii sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal, tel. 0(22) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.