Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Deschiderea oficială a Forumului Investițional Chișinău

   2383

Joi, 30 mai 2019, la Chișinău va avea loc deschiderea oficială a Forumului Investițional Chișinău, ediția I. Reuniunea este prevăzută pentru zilele de 30 - 31 mai a.c., și se va desfășura la „Radisson Blu Convention Center". Proiectul aparține Administrației publice locale și are drept scop atragerea fluxurilor investiționale pe domenii cu potențial de dezvoltare în municipiul Chișinău, prin intermediul investitorilor străini.

La reuniune sunt așteptați peste 500 de participanți: delegații oficiale ale orașelor înfrățite cu Chișinăul, comunități locale, semnatari ai acordurilor de cooperare / memorandumuri, investitori străini și locali, mediul academic, sectorul asociativ etc.  

Printre obiectivele generale ale Forumului sunt: stabilirea parteneriatelor de durată între administrația publică locală Chișinău și comunitatea de afaceri, identificarea și promovarea proiectelor investiționale de perspectivă și facilitarea dialogului între investitori și serviciile municipale.

În I-a zi a evenimentului va avea loc sesiunea plenară, unde vor participa reprezentanți ai elitelor, atât locale cât și din afara țării, nume de rezonanță din domeniul businessului etc.

Agenda Forumului este structurată pe 7 paneluri de discuții care vor aborda tematici privind intensificarea fluxurilor de capital, sporirea interesului investitorilor străini asupra economiei orașului, cu potențial de dezvoltare, precum și de identificare/promovare a proiectelor inovative.

Un loc important în cadrul reuniunii va fi acordat rolului pe care trebuie sa-l ocupe tinerii în economia municipiului Chișinău.

Programul mai conține 7 sesiuni B2B, inclusiv prezentarea proiectelor investiționale.

În cea de-a II-a zi a Forumului, participanții vor efectua vizite de documentare în cadrul întreprinderilor municipale, entități economice cu potențial de dezvoltare: Î.M. Regia de exploatare a drumurilor și podurilor „Exdrupo", Î.M. „Regia Autosalubritate", Î.M. „Primtrans", Î.M. „Parcul Dendrariu", Î.M. „Regia transport electric Chișinău", Î.M. „Parcul urban de autobuze" și Î.M. „Lumteh".