Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reprezentanții sectorului asociativ din capitală au participat la ședința operativă a serviciilor municipale

   2541

Primăria municipiului Chişinău informează că luni la ședința operativă a serviciilor municipale au participat câțiva reprezentanți ai sectorului asociativ din capitală: „Best Coders", A.O. „Sporter", Decorații.MD, Comedy „Zebra Show", Centrul de Informare pentru Turiști, Compania „Orange", Chișinăul ca destinație turistică, Extinction Rebellion Moldova etc., reuniți la un prim dialog cu autoritățile administrației publice locale Chișinău.

Inițiativa îi aparține primarului general interimar, Ruslan Codreanu, iar ONG-urile prezente sunt specializate pe domeniile: protecția mediului, sport, dezvoltare urbană, protecția copilului, IT și antreprenoriat etc. Oaspeții s-au referit la problemele existente pe genurile lor de activitate și necesitatea implicării Primăriei pentru a îmbunătăți starea de lucruri. De asemenea, aceștia au venit cu un șir de inițiative și idei de proiecte către autoritățile administrației publice locale pentru a obține susținere.

În context, primarul general interimar a ținut să mulțumească ONG-urilor pentru inițiativele frumoase, dar și pentru implicare activă, în folosul comunității. Ruslan Codreanu a mai spus că propunerile colegilor din sectorul asociativ vor fi examinate de către municipalitate pentru luare de atitudine.

De asemenea, edilul-șef a făcut un apel către toate ONG-urile din Chișinău, de a se întruni la o masă de discuții, în vederea perfectării în comun a unui plan de acțiuni, pentru alinierea municipalității la Obiectivele globale ale mileniului: de a stabili ce trebuie realizat la nivel de oraș, termeni și surse financiare, precum și responsabilii pentru implementare etc.