Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Raport privind realizarea Programului municipal de reparaţie şi întreţinere a infrastructurii rutiere

   1822

Direcția transport public și căi de comunicație a prezentat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, raportul privind executarea lucrărilor de reparaţie și întreținere a infrastructurii rutiere în municipiul Chișinău pentru anul 2019.

Potrivit lui Octavian Lungu, șef al Direcției transport public și căi de comunicație, raportul conține informați cu privire la intervenția serviciilor municipale în perioada aprilie - mai, curent, care vizează 4 direcții prioritare - întreținerea străzilor din capitală și căilor de acces spre suburbii, construcția și reparația drumurilor, gospodăria comunală și aplicarea marcajului rutier.

Astfel, în perioada de referință, Î.M. Regia „Exdrupo" a executat lucrări următoarele lucrări de reparație și întreținere: plombarea gropilor pe 10 străzi (3100 m2), frezarea și aplicarea stratului de uzură pe 23 drumuri (18616 m2), reparația curentă a părții carosabile a 35 artere (31549 m2), precum și aplicarea marcajului rutier (59 treceri pietonale - 999 m2).

La capitolul investiții capitale sunt în desfășurare lucrările de reconstrucție a str. Ion Creangă. Până la data curentă, s-au reabilitat 13000 m2 de trotuare, din totalul de 24200 mii m2 planificați, după care urmează asfaltarea părții carosabile a străzii, în volum de 28200 mii m2. De asemenea, continuă lucrările de reabilitare a utilităților din cadrul celei de-a II-a etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei, finanțate de BERD, BEI și FSEV al BERD - str. 31 August 1989 și str. Tighina.

Prioritar pentru Direcția transport public și căi de comunicație, pentru anul curent sunt reparația capitală a 11 străzi principale din oraș, reabilitarea căilor pietonale în cartierului istoric, amenajarea curților de bloc/reparația trotuarelor și a căilor de acces, dar și a parcărilor din intercartiere. Startul lucrărilor este planificat pentru 1 iunie a.c.