Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Campanie de dezinsecție și deratizare în subsolurile blocurilor de locuințe din Chișinău

   1444

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada mai-octombrie, a.c., serviciile municipale de profil desfășoară lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe din oraș. În perioada de referință, urmează a fi prelucrată circa 1,7 mil. m² de  suprafață.

Până la data curentă, s-a intervenit în circa 950 de blocuri locative, din totalul de 3500 din aflate în gestiunea întreprinderilor municipale, inclusiv în cele administrate de gestionarii privaţi. În anul 2019, din bugetul municipal au fost alocați 1,2 milioane lei pentru acțiuni de dezinsecție și deratizare a fondului locativ.

Lucrările sunt contractate de Regia locativ-comunală, în bază de concurs și sunt executate de către operatorul economic SRL „Servicii Urbane". După finalizarea campaniei enunțate, se va interveni suplimentar, conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chişinău.

De asemenea, în perioada de referință, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" va executa lucrări de protecție a spațiilor verzi din Chișinău, în special în parcuri, scuaruri și în zonele de odihnă, împotriva larvelor de căpușe și a insectelor. Lucrările sunt organizate pe timp de noapte, iar în dependență de rezultat, intervenția este repetată peste 14 zile.