• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  A doua misiune de sterilizare a câinilor în municipiul Chișinău

  A doua misiune de sterilizare a câinilor în municipiul Chișinău

   22.05.2019 15:38    626 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că săptămâna curentă, în capitală se află o nouă misiune de sterilizare a câinilor vagabonzi - 15 veterinari americani, reprezentanți ai organizației internaționale „World Vets", pentru a ajuta autoritățile de profil să asigure controlul populației canine din capitală.

  Misiunea are ca scop instruirea medicilor veterinari din municipiul Chișinău pe profilul respectiv, precum și sterilizarea a circa 400 de animale.

  Veterinarii străini activează la Centrul de Sterilizare din Chișinău de luni, 20 mai, a.c, fiind asistați zilnic de 10-15 voluntari, studenți de la facultatea de profil a Universității Agrare din Moldova. Specialiștii fac circa 100 de intervenții zilnic.   

  Cetățenii care nu-și pot permite serviciile respective la clinici private din cauza costurilor ridicate, dar și agenții economici, deținători de câini (șantiere de construcție, cooperative de garaje etc., sunt chemați să-și aducă animalele de companie la Centrul de profil pentru sterilizare.

  Telefon de contact, Centrul de sterilizare: 078169035, Roman Trahtaman, șeful Centrului.

  Precizăm că misiunea curentă este a doua din acest an. Prima activitate de profil cu veterinari străini, din România, a fost la Chișinău în luna martie, a.c.

  În prezent, Administrația publică locală Chișinău poartă negocieri pentru încă 2 misiuni de profil, care urmează să aibă loc în această vară.