Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Organizarea comerțului stradal ambulant în sezonul estival 2019 în municipiul Chișinău

   2535

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 01.06.2019-30.10.2019, în capitală va fi organizată comercializarea băuturilor răcoritoare, a înghețatei și a băuturilor fierbinți (ceai, cafea), în zonele de odihnă a cetățenilor (grădini publice, parcuri, scuaruri) etc.  O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Potrivit documentului administrativ, pe durata sezonului estival 2019, în spațiile de agrement din Chișinău vor fi amplasate circa 40 de puncte de comerț ambulant stradal.  

Operatorii de profil vor asigura aspectul estetic și arhitectural al unității de comerț, precum și salubrizarea teritoriului în perimetrul zonei de activitate.

Schemele de amplasare ale unităților de comerț ambulant stradal vor fi stabilite de către preturile de sector, la solicitarea agenților economici de profil. De asemenea, autoritățile enunțate vor supraveghea buna desfășurare a activității operatorilor de comerț, preturile rezervându-și dreptul de a anula schemele de amplasare în cazul înregistrării anumitor abateri de la cerințele actelor normative în vigoare.

Amintim că săptămâna trecută, municipalitatea a consultat cetățenii orașului vizavi de prezența operatorilor de comerț ambulant stradal în parcurile și scuarurile capitalei, iar majoritatea participanților la sondaj s-au pronunțat „pentru", cu specificarea că procesul să fie bine organizat, unitățile de comerț să aibă un aspect estetic agreabil și să fie amplasate rezonabil, cu preponderență la intrarea în parcuri, cu evitarea amplasării pe trotuare din contul pietonilor sau a vizitatorilor zonei de odihnă.