Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea utilajelor noi pentru salubrizare stradală în oraș

   1666

Primăria municipiului Chișinău informează că în preajma stațiilor de așteptare din capitală, pe trotuare și pe alei, frunzele vor fi colectate cu aspiratoarele stradale. Recent, Regia locativ-comunală și amenajare a achiziţionat 30 de suflante/aspiratoare în acest scop, dar şi 50 utilaje pentru cosirea zonelor verzi. 

Regia de profil a prezentat marți echipamentele achiziţionate, care ulterior vor fi distribuite în fiecare sector al capitalei.

Şeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a menţionat că lotul  de utilaje nou-achiziţionate, este multifuncțional, astfel că va putea fi folosit pe trotuare, în stațiile de așteptare, dar și pe zonele verzi din intercartiere. Suflantele/aspiratoarele stradale şi motocositoarele au fost achiziţionate din surse ale bugetului întreprinderii, iar în acest scop au fost alocați circa 270 mii lei.

În context, primarul general interimar al municipiului Chişinău a subliniat că noua achiziție înseamnă servicii de mai bună calitate, cu echipamente moderne, de care vor beneficia locuitorii capitalei, precum și eficientizarea activității muncitorilor de la salubrizare. Ruslan Codreanu a precizat că municipalitatea urmează să achiziționeze pe parcursul anului curent alte 2 loturi de tehnică de profil. „Pentru a avea trotuare, alei, parcuri şi zone verzi curate și amenajate, angajații trebuie să lucreze cu utilaje specializate. Este un imperativ al timpului", a remarcat edilul-șef al capitalei.

Pentru anul 2019 sunt prevăzuți 14 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor de salubrizare stradală: 10 tractoare cu lame și perie, 10 sărărițe, 5 furgonete și 5 miniîncărcătoare.