Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Executarea Bugetului municipal Chișinău pentru primele 4 luni ale anului 2019

   1543

Direcția generală finanțe a prezentat luni, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău, raportul privind mersul executării bugetului municipal pentru primele 4 luni ale anului 2019.

Documentul prevede venituri în sumă de 1, 285 mlrd. lei și cheltuieli de 1, 378 mlrd. Lei. Soldul bugetar negativ constituie 93,8 mil.lei.

În perioada de referință, executarea veniturilor a fost realizată în proporție de 32,7 % sau cu 15,9 la sută mai mult față de perioada similară a anului trecut. La capitolul venituri proprii au fost acumulate 120 mil.lei. De asemenea, veniturile din vânzarea activelor și a bunurilor materiale sunt în descreștere cu 6,6 %, în comparație cu anul 2018.    

Totodată, nivelul executării cheltuielilor depășește ritmul încasării veniturilor. Cheltuielile ce țin de procurarea mijloacelor de transport, de investiții capitale, ocrotirea sănătății au crescut de 3-7 ori față de anul 2018, iar cele din transport, gospodăria comunală și iluminat cu mai mult de 60%. Unele articole de cheltuieli, în special alocațiile prevăzute pentru cheltuielile salariale vor necesita suplinire pe parcursul anului curent.