Pagina oficială a Municipiului Chișinău

A doua misiune de sterilizare a câinilor în municipiul Chișinău

   1850

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 20-25 mai, a.c., la Centrul de Sterilizare din Chișinău se va afla o nouă misiune de sterilizare a câinilor vagabonzi. Anunțul în acest sens a fost făcut de către Primarul general interimar, luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Ruslan Codreanu a specificat că misiunea are ca scop instruirea medicilor veterinari din municipiul Chișinău pe profilul respectiv, precum și sterilizarea a circa 1000 de animale în total. Edilul-șef a făcut apel către cetățeni și agenții economici, deținători de câini (șantiere de construcție, cooperative de garaje etc., să aducă animalele la Centrul de profil pentru sterilizare. Astfel se asigură o atitudine umană față de animale și respectiv, un control al populației canine din capitală.

De această dată, 15 reprezentanți ai organizației internaționale „World Vets" vor oferi servicii de sterilizare gratuite pentru maidanezii din municipiu dar și pentru animalele de companie, ai căror proprietari nu-și pot permite serviciile respective la clinici private din cauza costurilor ridicate. La clinicile veterinare sterilizarea costă 700-1000 lei. După caz, echipa Centrului de sterilizare poate asigura și transportarea animalului. 

Persoanele interesate pot apela la numărul de telefon al Centrului de sterilizare: 078169035 (Roman Trahtaman, șeful Centrului).

Precizăm că această misiune este a doua din acest an. Prima misiune, condusă de dr. Aurelian Ștefan a fost la Chișinău în luna martie, a.c., fiind reprezentată de veterinari din România.

În prezent, Administrația publică locală Chișinău poartă negocieri pentru încă 2 misiuni de profil, care urmează să aibă loc în această vară.