Edificiul Grădiniței nr. 28 din sectorul Râșcani a revenit în posesia municipalității

   2695

Primăria municipiului Chişinău informează că edificiul fostei instituției preșcolare nr. 28 din str. Magda Isanos 16, a revenit în proprietate municipală. Blocul din cartierul Poșta Veche, returnat după 23 de ani, s-a aflat anterior în posesia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind utilizat pentru instruirea cadrelor didactice din republică. Clădirea necesită reparație capitală, în condițiile când aceasta nu a mai fost utilizată din anul 2006.

Administrația publică locală Chișinău își propune să reabiliteze imobilul, pentru ca ulterior să-l utilizeze după destinație - în calitate de instituție de educație timpurie. În acest scop sunt necesari circa 12 mil. lei, sursele financiare urmând a fi distribuite din contul Bugetului Municipal Chișinău.

Grădinița nr. 28 are o capacitate de 12 grupe (circa 280 de copii).

Necesitatea instituționalizării copiilor de vârstă preșcolară reprezintă o problemă stringentă a cartierului Poșta Veche, în condițiile când sunt înregistrate circa 3000 de solicitări pentru locuri în grădinițe.

În prezent, în cartierul de referință funcţionează 6 instituţii de educație timpurie (grădiniţe-creșă) nr. 41, nr. 51, nr. 57, nr. 159, nr. 160 și nr. 196, cu o capacitate de înmatriculare de 1360 de copii.