Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Totalurile acțiunii de curățenie în curțile de blocuri din Chișinău

   1874

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 1900 de persoane au participat sâmbătă, 20 aprilie 2019, la acțiunea municipală de salubrizare „Curățenia generală a curților de blocuri".

Astfel, serviciile municipale de profil, simpli cetățeni, reprezentanții sectorului asociativ și studenți au participat la acțiuni de salubrizare și amenajare a curților, terenurilor de joacă pentru copii, precum și la curățare zonelor verzi din preajma blocurilor, fiind evacuate 56 curse de deșeuri.

Totalurile acțiunii de salubrizare din 20 aprilie a.c. au fost făcute luni, în cadrul ședinței operative a Primăriei. Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, a menționat că prin efortul comunității s-a reușit intervenția pe cele mai problematice adrese din sectoare, iar serviciile municipale urmează să evacueze deșeurile acumulate în câteva zile.

În context, Primarul General Interimar a mulțumit cetățenilor pentru implicare și efortul depus în cadrul acțiunii de salubrizare, pentru a avea un oraș curat către Sărbătorile de Paști. Totodată, Ruslan Codreanu a făcut apel către locatarii din zonele rezidențiale, îndemnându-i să încheie contracte privind evacuarea deșeurilor, cu Î.M. „Autosalubritate", pentru evita dublarea activităților serviciilor municipale specializate. „Spre exemplu, pe str. Trifan Baltă cetățenii aruncă deșeurile pe spațiile verzi din vecinătate, iar municipalitatea trebuie să intervină de fiecare dată pentru a le colecta și evacua", a spus edilul-șef.

Evenimentul de sâmbătă este cea de-a treia acțiune cu participarea comunității, în cadrul Campaniei municipale de salubrizare de primăvară.