Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea primei ediții a Forumului „Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii!"

   1624

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat astăzi la Forumul „Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii", întrunire cu participarea specialiștilor din domeniul educației și a părinților cu copii, care vor merge pentru prima dată la școală.

Evenimentul a fost organizat de Direcția generală educație, cultură, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și a reunit cadre didactice, elevi și circa 200 părinți, precum și oaspeți de onoare din cadrul administrației publice locale și de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Specialiștii de profil au prezentat comunicări pentru părinți referitor la aspectele psihologice privind adaptarea copilului de 7 ani la mediul școlar; oportunitățile școlii moderne; evaluarea copiilor din clasa I și starea de sănătate a școlarului mic; școala în viziunea copiilor prin cântec și dans, vestimentația elevului și alte necesități ale copiilor de vârstă școlară mică etc.

Primarul general interimar a apreciat interesul părinților vizavi de specificul școlarizării copiilor, astfel ca picii să meargă cu plăcere la lecții și să învețe bine. Edilul a dat asigurări că maturii, inclusiv cei din cadrul administrației publice locale se vor îngriji ca procesul educațional pentru copiii din municipiu să se desfășoare conform cerințelor actuale. „Atunci când merg la școli, vreau să discut cu directorii acestora despre inițiative privind îmbunătățirea procesului de studii. Vă doresc ca cei mici să vă depășească în toate și să aibă mereu zâmbetul pe față", le-a urat Ruslan Codreanu părinților.

La rândul său, Angela Cutasevici, Secretar de Stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a informat asistența despre necesitatea interacțiunii dintre copil-școală-părinte, pentru a obține rezultatele scontate, precum și despre susținerea copilului în activitățile predominante pentru perioada curentă. Reprezentantul Ministerului de profil s-a mai referit la specificul curriculei pentru elevii din clasa I, care a fost elaborată  printr-o abordare nouă. Astfel, vor fi utilizate noi metode și tehnici de cunoaștere, iar cei mici vor avea alte manuale decât școlarii din anii trecuți.