Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar a participat la Târgul de Cariere 2019

   1557

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat astăzi la Târgul de Cariere 2019, desfășurat vineri și sâmbătă la Chișinău.    

Edilul-șef al capitalei a vizitat standul Primăriei Chișinău, prezentă pentru prima dată la asemenea gen de acțiuni de recrutare a angajaților. De asemenea, edilul s-a deplasat și pe la alți angajatori, discutând cu vizitatorii și cu agenții economici despre situația pe piața muncii din capitală.

Ruslan Codreanu a făcut apel către tineri, absolvenți de facultăți, dar și alți specialiști de diverse profiluri, de a se alătura echipei din cadrul Administrației Publice Locale Chișinău. De asemenea, Primăria propune locuri de muncă pentru educatori și profesori în grădinițele și școlile din oraș, dar și muncitori, conducători de autobuz și troleibuz, mecanici, taxatori, salvatori la stațiile de salvare etc.

În total, municipalitatea propune cca 1200 locuri de muncă vacante la Târgul de Cariere din capitală 2019.

La Târg sunt prezenți reprezentanți ai Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău", care angajează conducători de troleibuz și taxatori, în total 200 posturi vacante; Î.M. „Parcul Urban de Autobuze" , cu 107 locuri de muncă: șoferi, taxatori și lăcătuși auto. Totodată, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" oferă locuri de muncă pentru muncitori necalificați, salvatori și șoferi (156 de posturi).

Târgul de cariere 2019 va fi deschis și sâmbătă 13 aprilie 2019, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac".