• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Documentarea de către RTEC a cazului privind agresiunea unui taxator față de un pasager

  Documentarea de către RTEC a cazului privind agresiunea unui taxator față de un pasager

   10.04.2019    285 Accesări    

  Î.M. Regia Transport Electric Chișinău s-a autosesizat pe marginea cazului cu implicarea unui taxator, care ar fi agresat un pasager din troleibuz, în data 09.04.2019.

  Conducerea întreprinderii a convocat Comisia de disciplină pentru examinarea incidentului produs și în dependență de concluziile specialiștilor, va lua măsuri necesare față de angajatul respectiv și superiorul acestuia, în conformitate cu prevederile Codului Muncii.

  Primăria municipiului Chișinău condamnă asemenea incidente și declară că toți angajații structurilor/întreprinderilor municipale trebuie să aibă un comportament decent și civilizat în raport cu cetățenii.

  Precizăm că RTEC organizează cu regularitate activități de instruire pentru personal (taxatori/șoferi) vizavi de conduita în raport cu pasagerii. Totodată, întreprinderea intenționează să angajeze un psiholog pentru consiliere. Acesta va lucra în special cu taxatorii/șoferii pentru a-i ajuta să depășească/prevină situațiile de conflict în raport cu pasagerii.