Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale în săptămâna 01-05 aprilie, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

   2043

Primăria Chişinău informează că în perioada 01-05 aprilie, a.c., serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări de salubrizare a străzilor, a curților de blocuri, locurilor de uz comun, parcuri și scuaruri, cu evacuarea deșeurilor vegetale și a celor menajere.

Pe parcursul săptămânii a fost salubrizate 17 de străzi principale din zona istorică a orașului și din sectoare, 510 curți de blocuri și 111,7 ha de spații verzi. Ca urmare a activității serviciilor municipale au fost efectuate 320 curse de deșeuri.

Astfel, în perioada de referință, Î.M. „Regia Exdrupo" a lucrat la salubrizarea mecanizată și manuală pe 16 de străzi, din zona istorică a orașului, precum și din sectoare. De asemenea, au fost executate lucrări de spălare a barelor de protecție de pe podul din str. M. Viteazul, cu un efectiv zilnic de 26 persoane.

Regia locativ-comunală a intervenit zilnic la salubrizarea teritoriului de uz comun și evacuarea deșeurilor vegetale din 510 curţi de blocuri locative, cu 380 de muncitori și 24 unități de tehnică.

Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a acționat la evacuarea deșeurilor vegetale din parcuri, scuaruri și artere de circulație, fiind salubrizate 111,7 de ha de suprafață și evacuate 122 de curse de deșeuri.

Campania municipală de salubrizare se va încheia pe data de 26 aprilie a.c.