Evoluția lucrărilor de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor"

   2436

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, împreună cu reprezentanţii Primăriei sectorului 1 a municipiului Bucureşti, au inspectat vineri șantierul de reconstrucție a scării de granit din Parcul „Valea Morilor".

Aflați pe șantier, reprezentanții celor două municipalități au constatat că procesul de reconstrucție se desfășoară conform calendarului de lucrări aprobat, iar gradul de realizare al proiectului este de 65-70%.

În prezent sunt executate lucrări de placare cu granit în zona rondului din partea superioară, precum și de pregătire a ultimei etape de betonare a fundației scării, în partea inferioară.

În context, Ruslan Codreanu a solicitat antreprenorului respectarea termenelor de execuţie prevăzute în caietul de sarcini şi asigurarea calităţii lucrărilor, menționând că acest obiect - unul din simbolurile Chişinăului, trebuie redat spre utilizare locuitorilor şi oaspeţilor oraşului cât mai curând.

Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 mil. lei, suplimentar la proiectul de reconstrucție, pentru o serie de lucrări aferente scării.

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au început în luna mai 2018, iar termenul de finalizare este luna iulie, a.c.