Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Delegația orașului Borlänge, Suedia, în vizita la Primăria Chișinău

   2182

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu a primi astăzi vizita delegației municipalității din Borlänge, Suedia, în frunte cu viceprimarul Monica Lundin.

Discuţiile dintre reprezentanţii celor două oraşe s-au axat pe posibilitatea implementării unor noi proiecte comune, precum şi schimb de experienţă pe domenii din sfera educației și protecția copilului. De asemenea, cei doi edili au trecut în revistă rezultatele implementării proiectelor comune, finanțate de ICLD (Centrul Internaţional Suedez pentru Democraţie Locală): Proiectul Steering Group între Borlänge și Chișinău și Proiectul Colaborare între Borlänge și Chișinău pentru creșterea competenței cadrelor didactice în domeniul Autismului și ADHD (2018 - 2021).

Ruslan Codreanu și Monica Lundin au convenit asupra inițierii unui nou proiect-pilot, care se va axa pe dezvoltarea serviciilor pentru copiii cu autism din capitală.

În cadrul vizitei, delegaţia din Borlänge, Suedia va avea, de asemenea, întâlniri şi cu funcționarii din cadrul Primăriei Chişinău, unde se vor familiariza cu sistemul municipal de educație și protecție a copilului. Oaspeții din Suedia vor mai vizita anumite instituții preșcolare, unde deja a fost implementat proiectul-pilot „bufet suedez", precum și la Centrul de reabilitare pentru copiii diagnosticați cu autism „Puzzle Kids", Casa comunitară pentru copii cu dizabilități severe și A.O. „SOS Autism".

Delegația din Suedia se va afla la Chișinău, în perioada 1-5 aprilie a.c., în contextul aniversării a 10 ani de la semnarea Acordului de înfrățire dintre Chișinău și Borlänge.