Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În capitală s-a desfășurat acțiunea „Plantăm fapte bune în Chișinău”

   2044

Primăria municipiului Chișinău informează că cadrul acțiunii de masă „Plantăm fapte bune în Chișinău" desfășurată sâmbătă, 30 martie a.c., au participat peste o mie de persoane. Timp de câteva ore, reprezentanții municipalității, ai sectorului asociativ, agenții economici, elevi și cetățeni au sădit circa 13 mii de arbori și arbuști, în diferite zone ale orașului.

Inițiativa privind înverzirea teritoriului aparține Asociației Obștești „Parcurile Viitorului", fiind desfășurată în parteneriat cu Primăria Chișinău și a constat în sădirea de arbori și arbuști, pe Platoul din str. Uzinelor, 205, pe o suprafață de 5 ha.

De asemenea, Primăria Chișinău a organizat în paralel o acțiune de plantare a arborilor și pe un teren de 1 ha, de la intersecția str. N. Milescu - Spătarul - str. Prof. Ion Dumeniuk.

De dimineață, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, alături de angajații municipalității, cetățeni, dar și voluntari din străinătate și reprezentanți ai companiilor susținătoare a evenimentului, a participat la acțiunea de înverzire din str. Uzinelor. O mână de ajutor le-a oferit edilul capitalei și participanților la sădirea arborilor din sectorul Ciocana al capitalei.

Totodată, menționăm că în cadrul acțiunii alți circa o mie de arbori au fost sădiți în curțile instituțiilor de învățământ din Capitală.

În context, Administrația publică locală Chișinău aduce mulţumiri cetăţenilor și reprezentanților sectorului asociativ, care s-au implicat activ, alături de angajaţii municipalității, în acţiunea de înverzire a teritoriului de astăzi.