Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale în săptămâna 25-29 martie, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

   1714

Primăria Chişinău informează că în perioada 25-29 martie, a.c., serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări de salubrizare a străzilor, a pasajelor subterane, a curților de blocuri, locurilor de uz comun, parcuri și scuaruri, teritoriile cimitirelor, cu evacuarea deșeurilor vegetale și a celor menajere.

Pe parcursul săptămânii a fost salubrizate 22 de străzi principale din zona istorică a orașului și din sectoare, 407 curți de blocuri, 45 ha de spații verzi, precum și 154 ha din teritoriile cimitirelor. Ca urmare a activității serviciilor municipale au fost efectuate 602 curse de deșeuri.

Astfel, în perioada de referință, Î.M. „Regia Exdrupo" a lucrat la salubrizarea mecanizată și manuală pe 22 de străzi, din zona istorică a orașului, precum și din sectoare. De asemenea, au fost executate lucrări de spălare a 4 pasaje subterane și a barelor de protecție de pe 7 artere de circulație, cu un efectiv zilnic de 37 persoane.

Regia locativ-comunală a intervenit zilnic la salubrizarea teritoriului de uz comun și evacuarea deșeurilor vegetale din 407 curţi de blocuri locative, cu 370 de muncitori și 23 unități de tehnică.

Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a acționat la evacuarea deșeurilor vegetale din parcuri, scuaruri și artere de circulație, fiind salubrizate 37 de ha de suprafață și evacuate 95 de curse de deșeuri.

De asemenea, muncitorii de la Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" au curățat teritoriile cimitirelor și zonelor adiacente de frunziș, resturi vegetale și gunoi menajer, în volum total de 154 de ha.

Campania municipală de salubrizare se va încheia pe data de 26 aprilie a.c.