Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea Primarului general interimar, Ruslan Codreanu, cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții din Republica Moldova

   1707

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții (BEI) din Republica Moldova, Antonio Castillo.  

Discuţia edilului-șef al capitalei cu responsabilii Biroului de la Chișinău al Băncii Europene de Investiții s-a axat pe stadiul și calitatea implementării proiectelor comune aflate în desfășurare: Proiectul privind eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din oraș, Pachetul II, Proiectul "Chişinău - Proiect Sectorial Drumuri Urbane", Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău.  

În altă ordine de idei, Antonio Castillo și-a exprimat deschiderea pentru inițierea unor noi proiecte cu Chișinăul, care ar putea fi derulate și în alte state, unde Banca Europeană de Investiții este prezentă prin acordarea de asistență macrofinanciară.

La rândul său, Primarul general interimar l-a informat pe oficialul BEI despre interesul municipalității vizavi de implementarea proiectelor ce țin de dezvoltarea transportului public: modernizarea parcului de autobuze; mobilitate urbană, managementul deșeurilor, Green City etc.

La discuții au mai participat: Olga Ursu, șefa Direcției Generale Finanțe și Serghei Bejenari, șef al Serviciului Eficiență Energetică și Inovație.