Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dialog între municipalitate și reprezentanții organizațiilor de protecție a animalelor pentru soluții la problema maidanezilor

   2208

Primarului general interimar, Ruslan Codreanu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanți ai asociațiilor privind drepturile animalelor din capitală. Părțile au discutat despre modul de funcționare a Centrului de sterilizare a animalelor fără stăpân, dar și aspecte privind îmbunătățirea serviciului municipal de ecarisaj din capitală.

Reprezentanții organizațiilor de profil au solicitat administrației publice locale Chișinău  adoptarea Regulamentului privind animalele fără de stăpân, document ce va reglementa modalitatea de lucru a serviciilor de profil în raport cu maidanezii (câini/pisici) de pe teritoriul orașului; implicarea asociațiilor obștești și a voluntarilor în activitatea serviciului municipal privind animalele fără de stăpân din Chișinău etc.

De cealaltă parte, Ruslan Codreanu a chemat organizațiile de protecție a animalelor să vină cu propuneri de îmbunătățire a politicilor privind situația animalelor fără stăpân, iar municipalitatea la rândul său va implementa soluțiile viabile propuse de activiști.

Menționăm că în ultimele 4 luni, în adresa municipalității au parvenit 630 de solicitări de la cetățeni, privind evacuarea haitelor de câini din sectoarele orașului.