Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea iluminatului public stradal pe șos. Muncești

   3059

Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 22 martie, a.c. a fost inaugurat iluminatul public stradal pe șos. Muncești. La eveniment a participat Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, precum și responsabili din cadrul Direcției generale transport public și căi de comunicație și Î.M. REI „LUMTEH".

Lungimea traseului iluminat este de 7,5 km (de la str. Grădina Botanică până la bd. Dacia). Lucrările au executate pe parcursul a 1,5 luni, fiind instalați 237 de piloni și corpuri de iluminat pe bază de LED. Costul total al lucrărilor pe segmentul respectiv de drum este de 3, 6 milioane lei.

Edilul-șef al Capitalei a ținut să remarce că strada Muncești nu a avut iluminat public vreme de 30 de ani, iar premiza Administrații publice locale Chișinău, privind intervenția cu iluminatul stradal pe artera dată, vine pentru siguranța și confortul oamenilor. „Deși Munceștiul este o stradă aglomerată cu transport, utilizată mai ales pentru ieșirea din oraș, de acum înainte pe aici se va circula în siguranță. Vrem să avem un oraș sigur și luminos pentru cetățeni", a mai declarat Ruslan Codreanu.  

În prezent se desfășoară lucrări de modernizare a iluminatului public și pe bd. Moscova. Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul și pe străzile: Calea Moșilor, Calea Ieșilor și sectorul Budești 2.

E de menționat că pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Alba - Iulia, str. Ciuflea, Viaduct și str. Kiev a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 6,7 de mil. lei din cei 14 mil. lei prevăzuți în buget pentru acest scop.