Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea lucrărilor de reconstrucție a Parcului „Valea Trandafirilor"

   2323

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a inspectat astăzi lucrările de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor", unde au început lucrările de asfaltare a aleilor pietonale. În total vor fi asfaltați 6 kilometri de alei sau 30 de mii de metri pătrați, iar termenul de desfășurare a lucrărilor este de cca 3 luni.

Intervenția prevede instalarea bordurilor și asfaltarea aleilor centrale, după care se va purcede la reabilitarea aleilor secundare, a suprafețelor de gazon; vor fi replantați arbori și arbuști, ulterior vor fi trasate piste pentru bicicliști.

În cadrul Proiectul de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor" deja a fost renovată rețeaua de iluminat public pe bază de LED. Urmează alte lucrări importante precum:  renovarea havuzului, construcția Skateparkului, terenului de minifotbal, volei și construcția și reabilitarea WC-urilor publice.

Ruslan Codreanu s-a asigurat de buna desfășurare a lucrărilor de asfaltare și că activitățile pe șantier sunt organizate conform graficului stabilit. „Alături de Parcul „Valea Morilor" din centru, și acest parc va reprezenta o oază de odihnă pentru locuitorii capitalei, nu doar ai sectorului Botanica. Aici oamenii vor putea alege să facă sport sau să admire priveliștea zonei", a menționat primarul general interimar.

Proiectul de renovare a zonei de agrement a început în anul 2018, prin renovarea iluminatul public. Pentru anul curent, în buget au fost prevăzuți 12 mil.lei pentru realizarea celor mai importante tipuri lucrări privind modernizarea parcului.