• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

   19.03.2019    118 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul zilei de marți, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară, serviciile municipale de profil au intervenit cu 538 persoane, fiind executate lucrări de salubrizarea manuală și mecanizată a străzilor, a trotuarelor, salubrizarea curților de blocuri, precum și a zonelor verzi din parcuri și scuaruri. În total, au fost efectuate 100 de curse de deșeuri.

  Regia „Exdrupo" a activat pe parcursul zilei cu 34 de muncitori la salubrizarea mecanizată și manuală a străzilor, pe adresele: șos. Hâncești, str. Paris, str. T. Vladimirescu, str. I. Neculce, str. Suceava, str. Florilor,  str. Uzinelor, bd. Dacia - Aeroport,  fiind evacuate 27 de curse.

  La rândul său, Regia locativ-comunală a intervenit cu 371 de muncitori, în curțile de bloc și în intercartiere, precum și la colectarea deșeurilor vegetale de pe teritoriile gestionate, fiind evacuate 56 de curse. De asemenea, s-a lucrat la curățarea mecanizată a trotuarelor din zona istorică a orașului, dar și din sectoarele capitalei, pe următoare adrese: str. A. Russo, str. I. Vieru, str. P. Zadnipru, str. Prof. I. Dumeniuk, bd. Mircea cel Bătrân, str. N. Milescu - Spătarul, bd. Traian, nr. 7/1; 9, str. Independenţei, 20/1, Hristo Botev 21, 23, str. N. Zelinski, nr. 40/1, 40/2, Trandafirilor, 37/1; 37/3, str. Malina Mică - C.Vârnav, str. N. Costin 7, str. V. Coroban, 22, str. Sucevița, 36/3, 34/2.

  De cealaltă parte, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a salubrizat 12,3 ha de parcuri, scuaruri și artere de circulație, pe următoarele adrese: Parcul Catedralei „Nașterea Domnului", Scuarul Teatrului de Operă și Balet, Scuarul O. Ghibu, Parcul „Valea Trandafirilor", Parcul „Valea Morilor", str. Grenoble, str. Ciuflea, str. V. Belinski, str. Suceava, str. V. Lupu, Scuarul I. Pelivan, bd. Mircea cel Bătrân, str. Meșterul Manole, Pădure Parc „Râșcani" etc. Au fost antrenate 137 persoane și evacuate 17 curse de gunoi.