• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

   18.03.2019    164 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul zilei de luni, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară, serviciile municipale de profil au intervenit cu 515 persoane, fiind executate lucrări de salubrizarea manuală și mecanizată a străzilor, a trotuarelor, salubrizarea curților de blocuri, precum și a zonelor verzi din parcuri și scuaruri. În total, au fost efectuate 70 de curse de deșeuri.

  Regia „Exdrupo" a activat pe parcursul zilei cu 33 de muncitori la salubrizarea mecanizată/ manuală a străzilor, a pasajelor subterane și spălarea părții carosabile, pe adresele: șos. Hâncești, str. Ștefan Nega, str. I. Neculce, str. Florilor, șos. Muncești, str. Sarmizegetusa, str. M. Drăgan,  fiind evacuate 22 de curse.

  La rândul său, Regia locativ-comunală a intervenit cu 371 de muncitori, în curțile de bloc și în intercartiere, precum și la colectarea deșeurilor vegetale de pe teritoriile gestionate, fiind evacuate 32 de curse. De asemenea, s-a lucrat la curățarea mecanizată a trotuarelor din zona istorică a orașului, dar și din sectoarele capitalei, pe următoare adrese: havuzul hotelului „Naţional", bd. D. Cantemir, bd. C. Negruzzi, str. Ismail, str. Grenoble, 157-165/1, str. Tighina, 55, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 62, 64, 126, str. Armenească, 30, str. Alexandru Puşkin, 28, 30, str. Sarmizegetusa, 6, 14/3, 16/2, 10/2, str. N. Titulescu, 2,12; Pandurilor, 51, 53, 68, str. A. Russo, str. I. Vieru, str. P. Zadnipru, str. Prof. I. Dumeniuk, bd. Mircea cel Bătrân, str. N. Milescu - Spătarul.

  De cealaltă parte, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a salubrizat 10 ha de parcuri, scuaruri și artere de circulație, pe următoarele adrese: Parcul Catedralei „Nașterea Domnului", Scuarul Teatrului de Operă și Balet, Scuarul O. Ghibu, Parcul „Valea Trandafirilor", bd. Mircea cel Bătrân, str. M. Sadoveanu, str. A. Russo, str. Meșterul Manole, str. Ginta Latină etc. Au fost antrenate 111 persoane și evacuate 16 curse de gunoi.