Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lichidarea gunoiștii neautorizate de pe bd. C. Negruzzi

   2252

Primăria municipiului Chișinău informează că gunoiștea neautorizată de pe bd. C. Negruzzi,1 a fost lichidată. Serviciile municipale de profil au lucrat la adresa dată pe parcursul săptămânii curente, timp de 3 zile, fiind evacuate 20 de curse de deșeuri. La curățarea zonei au participat zilnic 10-12 persoane din cadrul serviciilor municipale, inclusiv proprietarul actual al imobilului (unde a fost descoperită gunoiștea).

Pretura sectorului Centru urmează să amenajeze în preajma locației respective o platformă de evacuarea deșeurilor, cu instalarea tomberoanelor. Astfel, locatarii din zonă vor avea un spațiu amenajat pentru depozitarea deșeurilor menajere.

Precizăm că pe adresa din bd. C. Negruzzi, 1 era depozitat gunoi menajer de mai mulți ani, inițial deșeurile fiind adunate de către fosta proprietară a imobilului, dar și aruncate de către locatarii din preajmă.

Administrația publică locală îndemnă cetățenii să comunice preturilor de sector cazurile despre gunoiști neautorizate, pentru a fi luate măsuri în timp util, iar managementul deșeurilor în zonele rezidențiale să fie organizat în mod civilizat.