• vezi mai mult
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Startul lucrărilor de reparație capitală a grădiniței nr. 79, sectorul Botanica   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

   14.03.2019    254 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul zilei de joi, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară, serviciile municipale de profil au intervenit cu 542 persoane, la salubrizarea străzilor și trotuarelor, a curților de blocuri, a parcurilor și scuarurilor, precum și a zonelor verzi din aliniamentul stradal. În total, au fost efectuate 118 de curse de deșeuri.

  Regia „Exdrupo" a activat pe parcursul zilei cu 38 de muncitori prin salubrizarea manuală a străzilor și evacuarea reziduurilor de pe carosabil, pe următoarele adrese: șos. Hâncești,  str. Cornului, str. Codreanu, str. N. Dimo, șos. Muncești, str. M. Drăgan str. Vadul lui Vodă, fiind evacuate 26 de curse.

  La rândul său, Regia locativ-comunală a intervenit cu 370 de muncitori, în curțile de bloc și în intercartiere, precum și la colectarea deșeurilor vegetale de pe teritoriile gestionate, fiind evacuate 58 de curse. De asemenea, s-a lucrat la curățarea mecanizată a trotuarelor din zona istorică a orașului, dar și din sectoarele capitalei, pe următoare adrese: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Ismail, str. 31 August 1989, str. Alba Iulia, str. Ion Pelivan, str. Doina și Ion Aldea-Teodorovici, Calea Ieșilor, str. O. Goga , str. Cojocarilor, str. Gr. Ureche, str. Al. cel Bun, str. Columna, str. Al. Puşkin, str. V. Alecsandri, str. Bălţi, str. Av. Iancu, Albişoara, Cahul, str. A. Russo, str. Igor Vieru, str. P. Zadnipru, str. Prof. I. Dumeniuk, bd. Mircea cel Bătrân, str. N. Milescu - Spătarul.

  De cealaltă parte, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a salubrizat 4,5 ha de gazon pe următoarele adrese: str. M. Drăgan, Scuarul G. Latină, str. Podul Înalt, str. Grenoble, str. T. Vladimirescu - bd. Renașterii Naționale, str. T. Vladimirescu, str. Muncești, Parcul „Valea Trandafirilor", bd. Dacia, str. M. Viteazul, str. E. Coca, Grădina Catedralei Metropolitane, str. N. Iorga, str. A. Pușkin - 31 August 1989, fiind evacuate 24 de rute de deșeuri vegetale.