Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiuni cu participarea comunității, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

   2415

Primăria Capitalei informează că pe parcursul lunilor martie-aprilie, a. c., Administrația publică locală Chișinău va organiza un șir de activități cu participarea comunității, privind salubrizarea și amenajarea teritoriului orașului. Astfel, municipalitatea face apel către cetățeni și ONG-uri, de participa activ.

Evenimentele sunt planificate pentru zilele de sâmbătă, pe 16 și 30 martie, precum și pe 13 și 20 aprilie, pentru ca cetățenii care muncesc, în week-end, să poată da o mână de ajutor pentru salubrizarea și amenajarea orașului în care locuiesc, în preajma Sărbătorilor de Paști:

-         16 martie - acțiune de salubrizare a albiei râului Bâc, dar și a celorlalte bazine de apă care traversează capitala: râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor etc.;

-          30 martie -„Plantăm fapte bune în Chișinău",  acțiune de plantare a 10 mii de arbori în diferite zone din oraș, cu participarea A.O. „Parcurile Viitorului";

-         13 aprilie - curățenia generală a parcurilor și a pădurilor-parc;

-         20 aprilie - curățenia generală a curților de blocuri.

Măsurile enunțate se înscriu în Planul de acțiuni al Campaniei municipale de salubrizare de primăvară. Alături de cetățeni, la curarea orașului vor participa serviciile municipale specializate: Direcția generală locativ-comunală și amenajare, întreprinderile pentru servicii locative și cele de prestări servicii, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, preturile de sector și subdiviziunile structurale municipale.

Autoritățile locale vor pune la dispoziție mănuși, pungi, precum și transport pentru evacuarea deșeurilor.

Detaliile despre desfășurarea fiecărei acțiuni privind salubrizarea, cu participarea comunității, vor fi prezentate pe parcurs, pe pagina web a Primăriei Chișinău - www.chisinau.md, precum și pe rețelele de socializare.