Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea, după reparație capitală, a Secției obstetrică a „Spitalului Clinic Municipal Nr. 1"

   1662

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a participat astăzi la inaugurarea Secției de obstetrică din cadrul IMSP „Spitalul Clinic Municipal nr.1", după reparație capitală. Costul lucrărilor de reparație este de 6,6 milioane lei, surse financiare alocate din bugetul municipal.

Lucrările de renovare au durat 6 luni și au vizat reabilitarea saloanelor pentru nașteri și intervenții chirurgicale, a blocurilor sanitare, precum și dotarea cu utilaj medical performant. După reparație, Secţia de obstetrică, va avea în total 40 de paturi și va putea asigura până la 3 mii de nașteri anual.

Ruslan Codreanu a vizitat secția nou-inaugurată, amplasată pe două nivele și a apreciat calitatea lucrărilor îndeplinite, precizând că pentru anul curent municipalitatea a prevăzut surse financiare pentru reparație și achiziționare de utilaje și în alte secții ale acestei instituții medicale. „Sunt sigur că aici, cel puțin, 3 mii de mămici și copii nou-născuți vor beneficia de maxim confort și servicii medicale calitative", a specificat primarul.

Edilu-șef a declarat că Administrația publică locală Chișinău și-a propus dezvoltarea serviciilor medicale, prin asigurarea condițiilor și confortului atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical. Iar modernizarea secțiilor cu utilaje performante este o prioritate în instituțiile medicale municipale.

La rândul său, Iurie Crasiuc, directorul interimar al Spitalului Clinic Municipal Nr.1 a precizat că Secția de obstetrică fusese reparată anterior în anul 1998 și nu mai corespundea numărului anual de solicitări pentru nașteri. De asemenea, era necesar de a înlocui aparatajul medical, cu unul mai performant, conform necesităților curente.

 

 

 

Spitalul Clinic Municipal Nr.1 cu profilul Obstetrică - Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie, Chirurgie şi Terapie dispune de 28 secții cu o capacitate de 500 paturi. Anual, aici sunt tratați circa 23 mii de pacienți, inclusiv circa 10 mii nașteri