Întrevederea Primarului general interimar, Ruslan Codreanu, cu Ambasadorul Republicii Cehia la Chișinău

   2405

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehia la Chișinău, Zdenek Krejci. În cadrul întrevederii au fost abordate oportunitățile de cooperare dintre municipalitate și Republica Cehă.

Diplomatul ceh și-a exprimat disponibilitatea inițierii de proiecte cu Chișinăul pe domenii de transport public, iluminat stradal și comunicații. Totodată, Zdenek Krejci a informat despre posibilitatea finanțării de către Ambasada Cehiei a proiectelor privind planificarea urbană, buna guvernare, precum și cele din domeniul social.    

La rândul său, Primarul general interimar l-a informat pe oficialul ceh despre proiectele municipalității aflate în derulare, preponderent din sfera socială: modernizarea domeniului de protecție a copilului, crearea Serviciului de asistență stradală, reabilitarea Centrului de găzduire pentru oamenii străzii etc.

În altă ordine de idei, Ruslan Codreanu s-a referit la organizarea Primei ediții a „Forumului Investițional Chișinău", planificat pentru luna mai, curent. În context, edilul-șef a făcut o invitație prin intermediul Ambasadorului, pentru participarea oamenilor de afaceri din Cehia, la viitorul for economic.

De asemenea, părțile au convenit asupra organizării în perioada imediat următoare, a unei deplasări în Cehia pentru reprezentanții Primăriei Chișinău, care vor vizita uzinele producătoare de troleibuze și autobuze și se vor familiariza cu funcționarea serviciilor municipale din domeniul transportului public și comunicațiilor din țara de referință.