Primele 5 troleibuze asamblate în 2019 vor fi puse pe rute până la sfârșitul lunii curente

   2584

Primăria municipiului Chișinău informează că 5 troleibuze de tip nou cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație pe rute, până la sfârşitul lunii februarie, curent. Acestea sunt primele unități asamblate în cadrul ÎM „Regia Transport Electric Chişinău" (RTEC) , care vor fi dotate cu sisteme de monitorizare video și prize USB.

Noile tehnologii vin să sporească calitatea serviciului de transport public în municipiu prin: dotarea cu prize USB, prevăzute pentru călători, la încărcarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice; de cealaltă parte, sistemul de monitorizare video va permite gestionarea îmbarcării/debarcării pasagerilor din mijlocul de transport, precum și sporirea securității în trafic.

Despre aceasta a fost informat primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, în urma vizitei în cadrul atelierului de asamblare al Regiei Transport Electric Chişinău.

Potrivit directorului RTEC, Dorin Ciornâi, în prezent sunt în stadiu de finalizare lucrările de asamblare a 3 unităţi de transport din primul lot de cele 5 planificate pentru anul 2019. Aceste troleibuze  sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, încălzire geamuri, dar și retrovizoare acționate electric.

Menționăm că, în bugetul municipal pentru anul curent au fost prevăzuți102 milioane de lei pentru achiziționarea a 30 de seturi de troleibuze cu propulsie autonomă, care vor fi livrate RTEC pentru asamblarea finală de către Uzina „Belkommunmash" din Belarus.